Határtalanul 2017

Ditró

Határtalanul 2017.

Az EMMI "Határtalanul" című pályázatának köszönhetően erdélyi partnerekkel hazánk tájait barangolták be a Dr. Illyés Sándor EGYMI Magyarbánhegyesi Tagintézményének tanulói. A több, mint 3 millió forintos pályázati támogatás segítségével május elején 36 diákból és 4 kísérőtanárából álló ditrói csoportot láttuk vendégül 5 napra, majd május végén 36 magyarbánhegyesi diák és kísérőtanáraik Erdély szebbnél szebb tájait keresik fel. Az előző évben is a Puskás Sándor Iskolaközponttal megvalósított sikeres pályázatot az idei tanévben is megismétli iskolánk. Az előző évi ismeretségekből az idei évben már barátságok is szövődtek. A diákok között népszerű programsorozatban a közös tevékenykedésen túl együttes kirándulások színesítik a programot. A hazai programelem során felkerestük a Körös-Maros Nemzeti Parkot, megyénk legszebb és legnépszerűbb fürdővárosait, Gyulát és Gyopárosfürdőt, majd Budapesten és Szegeden is több nevezetességet látogattunk meg.


A Határtalanul! 2017-es pályázatának második felvonásaként ezúttal iskolánk diákjai és tanárai vendégeskedtek a ditrói Puskás Tivadar Szakképző Líceum meghívásából. A május 22-26-ig tartó utazás során tanulóink életre szóló élményekkel és emlékekkel gazdagodtak, mint a nagyszalontai városnézés, a csorgókői vízesés, a parajdi sóbánya vagy a korondi séta. 

Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejelsztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Békés - Magyarbánhegyesi Tagintézmény - 5667 Magyarbánhegyes, Kossuth u. 81.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el