Készségfejlesztő szakiskola 

...

A készségfejlesztő iskola a középsúlyos értelmi fogyatékos tanulók részére biztosítja az életkezdéshez való felkészülést, a munkába állást lehetővé tevő egyszerű betanulást igénylő munkafolyamatok elsajátítását, továbbá a szakképzésben, szakiskolai képzésben részt venni nem tudó enyhe értelmi fogyatékos tanulók számára nyújt a munkába álláshoz és az életkezdéshez szükséges ismereteket. (2011. évi CXC.tv)

Az értelmileg akadályozott fiatalok számára elérhető képzésforma. 9-10. évfolyamon a szakmára való felkészítés zajlik, majd 11-12. évfolyamon szakmai modulok elsajátítása folyik.

A készségfejlesztő iskola sikeresen teljesített gyakorlati évfolyamai eltérő készségfejlesztő kerettantervek szerinti oktatással megismételhetőek.

Gyakorlati moduljaink:

- Agyagtárgy készítő

- Irodatechnikai eszközök használata

- Mézeskalács-sütő

vagy:

- Árufeltöltő

- Háztartástan-életvitel

- Udvaros

- Habilitációs célú munkavégzés integrált munkavégzésre nem képes tanulók részére

Jelenleg a háztartástan-életvitel, udvaros, mézeskalács-sütő, habilitációs célú munkavégzés integrált munkavégzésre képes tanulók részére képzések aktívak.

A készségfejlesztő kerettantervek sikeres elvégzése részszakképzettséget, illetve szakképzettséget nem tanúsít.


Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Békéscsaba  - Magyarbánhegyesi Tagintézmény - 5667 Magyarbánhegyes, Kossuth u. 81.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el