Kollégium

...

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges az a szemnek láthatatlan" - Antoine-, de Saint Exupery -

Ingyenes kollégiumunkban 4-6 férőhelyes hálókban, korszerű körülmények között elhelyezést biztosítunk a környék településeiről érkező diákjaink számára.

A kollégiumunk az iskolában folyó nevelés-oktatáshoz csatlakozik, pedagógiai tevékenysége kiegészíti a családi és iskolai nevelést, egyben szociális ellátást, biztonságot és érzelmi védettséget nyújt. A kollégiumi foglalkozások a szocializációt, az önállóság fejlesztését, a magatartási problémák megoldását, a beilleszkedést szolgálják.

Kollégium nevelés célja

  • a tanulók szocializációjának, kiegyensúlyozott, egészséges fejlődésének, a tanulásnak a segítése, személyiségének fejlesztése, kibontakoztatása

  • a gyógypedagógia eszközrendszerével segíteni a tanulók fejlődését, elősegíteni a társadalomba való beilleszkedést

  • az egészséges életmódra, a környezettudatos magatartásra nevelés, a kulturált étkezés, öltözködés, tisztálkodás, testápolás, rendszeretet, szokásrendszer kialakítása. Fontos, hogy váljanak érzékennyé környezetük

  • olyan környezetet, stabil érzelmi hátteret tudjunk biztosítani gyermekeinknek, ahová szívesen jönnek, ami a második otthont jelenti számukra.

  • szeretnénk elérni, hogy a kollégiumban lakó gyerekek a napirend, a szokások kialakításával minél inkább önállóak legyenek.

  • az ünnepségek megtartásával a tanulók érezzék, hogy vannak olyan napok, amelyek kiemelkednek a többi közül.

  • tudjon választani érdeklődési körének megfelelően a felkínált szakkörök közül

  • programjaink segítséget nyújtanak a szabadidő hasznos eltöltésében

Személyi feltételek

Kollégiumunkban a nevelési feladatokat a nemzeti köznevelési törvénybe meghatározott végzettségű nevelőtanárok, gyógypedagógiai asszisztensek végzik, akik egyéniségükkel, felkészültségükkel, segítik a gyermekek fejlődését.

Hat kollégiumi nevelőtanár látja el a tanulók nevelését, felkészítését, fejlesztését, és három gyógypedagógiai asszisztens segít a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésében. Kettő gyógypedagógiai asszisztens gondoskodik az éjszakai ellátásáról és felügyeletről.

Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Békéscsaba  - Magyarbánhegyesi Tagintézmény - 5667 Magyarbánhegyes, Kossuth u. 81.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el