Kerti munkás szak

OKJ 21 622 01

A részszakképesítés megnevezése:
Kerti munkás

A szakmacsoport száma és megnevezése:
20. Mezőgazdaság

Ágazati besorolás száma és megnevezése:
XXXIV. Kertészet és parképítés

A szakképzésbe történő belépés feltételei:

  • alapfokú iskolai végzettség
  • kiemelt figyelmet, sajátos nevelési igényt igazoló szakértői vélemény

Kerti munkás szakról...

A szakma elsajátítására jelentkező diákok az elméleti oktatás során megismerkednek a növények jellemzőivel, termesztéstechnológiákkal, a biztonságos munkavégzés szabályaival. Betekintést nyernek a kerti szerszámok, kisgépek használatának lehetőségeibe.

A gyakorlati tevékenységeket változatos környezetben (szabadban, fóliasátorban, műhelyben) hajtják végre.

Feladataik a kerti haszonnövények - zöldségfélék, gyümölcstermő növények, szőlő, - vetése, palántanevelése, telepítése, ápolási munkák végrehajtása, terméseiknek betakarítása, áru-előkészítése.

A gondos munkavégzést a termesztés során a növények fejlődése igazolja.

A tanulók a termést elfogyasztják, esetenként az iskolatársaikat, szüleiket kínálják meg munkájuk produktumát bemutatva.

Eredményes vizsga után a kerti munkás szakon végző diákok jó eséllyel jelentkezhetnek növényápolással kapcsolatos állások betöltésére.

Családi környezetükben - lehetőség szerint - sikeresen termeszthetik a haszonnövényeket.

A változatos tevékenységek, a kézzelfogható eredmények nyújtotta sikerélménye miatt népszerű a kerti munkás képzés iskolánkban.

Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejelsztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Békés - Magyarbánhegyesi Tagintézmény - 5667 Magyarbánhegyes, Kossuth u. 81.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el